Beroepsopleiding Restaurant Kok niveau 2

 

  • Ben je op zoek naar een praktijkgerichte koksopleiding?
  • Werk je in een keuken en wil je je kooktalenten verder ontwikkelen?
  • Of ben je de hobbykok die van zijn passie zijn beroep wil maken?

Dan is dit de perfecte opleiding voor jou. Het is volwassenonderwijs, maar ook geschikt voor studenten.

Inhoud opleiding
Uiteraard ligt de nadruk op de praktijk maar natuurlijk zal de theorie ook behandeld worden.

Bij niveau 2 leer je de basis van het koken en moet je een 3-gangenmenu bereiden volgens een receptuur.

We behandelen basiskooktechnieken, basisbereidingen en warenkennis:

  • Kooktechnieken: koken, bakken, braden, grillen, stomen, stoven, roerbakken, wokken, smoren, frituren, barbecueën, sauteren, blancheren, pocheren, glaceren, gratineren etc.
  • Snijtechnieken
  • Bereiden van soepen, sauzen, dressings en marinades
  • Bereidingen van diverse voorgerechten, hoofdgerechten en desserts
  • Warenkennis
  • Menukennis
  • Inkoop producten
  • Bewaren producten
  • Planning
  • Mise en Place
  • Schoonmaken en onderhoud van werkruimtes, materialen en machines
  • HACCP-hygiëne normen

Er worden tevens diverse Masterclasses gegeven zoals Groente en Fruit, Vlees, Vis, schaal- en schelpdieren en Wild & gevogelte.

 

Heb je nog vragen of heb je interesse neem dan contact met ons op om een (vrijblijvende) afspraak in te plannen.

Toelatingseisen: 
Gemotiveerd zijn!

Examen
Als je het gehele programma doorlopen hebt en beheerst, dan kun je het traject afsluiten met een officieel examen Kok niveau 2. De examens worden afgenomen door het SVH. Het is een branche erkend officieel diploma.

Duur van de opleiding
Het zijn 36 lesdagen van 9.30 uur tot 14.30 uur.

Kosten
Deze opleiding kost € 3500,00 excl. studieboeken en excl. examenkosten.

Start opleidingen
Voorjaar 2018. Exacte datum is afhankelijk van de aanmeldingen.

Selectie
In verband met een beperkt aantal plaatsen zal er een selectie plaatsvinden uit de aanmeldingen.

Intakegesprek
Voor aanmelding vindt er altijd een vrijblijvend kennismakings- of intakegesprek plaats. Zo kun je erachter komen of de opleiding iets voor jou is.

Waarom Kookpodium
Kookpodium is een kookschool en is een erkend opleidingsinstituut. Het is kleinschalig onderwijs met adequate goede individuele begeleiding. Het zijn praktijkgerichte opleidingen die in overleg met het bedrijfsleven zijn opgezet.

We werken met professionele koks en vakbekwame docenten die pedagogisch didactisch hun sporen verdiend hebben.

De kracht van het Kookpodium is de persoonlijke begeleiding en betrokkenheid. Door de jaren heen hebben we een goede naam opgebouwd in ons groot horecanetwerk. We krijgen regelmatig aanvragen voor getalenteerde horecatijgers binnen.