Specialisatie Patisserie niveau 4

  • Heb je een passie voor Patisserie en wil je daar alle geheimen van ontdekken?
  • Wil je je als expert specialiseren in gebak en zoete lekkernijen?
  • Droom je ervan om als Patissier mensen te betoveren met je exclusieve zoete kunstwerken en delicatessen.

Dan is deze specialisatie opleiding echt iets voor jou. Het is volwassenonderwijs, maar ook geschikt voor studenten.

Inhoud opleiding
Uiteraard ligt de nadruk op de praktijk maar natuurlijk zal de theorie ook behandeld worden.

1. Basis patisserie deel 1
Beslag- en deegsoorten, crème- en schuimsoorten, kook- en korstdegen, fonceren, taarten en gebak.

2. Chocolade
Tempereren, bonbons, truffels, decoraties, moduleren, chocolade sculpturen.

3. Taartdecoratie deel 1
Spuittechnieken, maskeren, bloemen spuiten, color flow, pressure piping.

4. Basis patisserie deel 2
Decor, biscuit, spiegels, macarons, friandises, bavarois, entremets.

5. Taartdecoratie deel 2
Taartbekleden, flowerpaste, bloemen, sugarpaste, frill technieken, bas-reliëf, moduleren.

6. Siervakken
Suikertrekken en blazen, ijssculpturen, cacao schilderen en dragant.

7. Desserts
IJssoorten, Nagerechten, retro, deco, confiserie, gecombineerde technieken, Wijn & Desserts.

8. Moderne patisserie
Texturas in de patisserie, cryogeen technieken, sodaficatie, sferificatie, structuren, werken met de Frix, Thermoblender en Rhoner en High Tea.

Toelatingseisen: 
Gemotiveerd zijn!

Examen
De examens worden door het ROC afgenomen.

Kosten
Deze opleiding kost € 3950,00 excl. studieboeken en excl. examenkosten.

Start opleidingen
Voorjaar 2018. Exacte datum is afhankelijk van de aanmeldingen.

Selectie
In verband met een beperkt aantal plaatsen zal er een selectie plaatsvinden uit de aanmeldingen.

Intakegesprek
Voor aanmelding vindt er altijd een vrijblijvend kennismakings- of intakegesprek plaats. Zo kun je erachter komen of de opleiding iets voor jou is.

Waarom Kookpodium
Kookpodium is een kookschool en is een erkend opleidingsinstituut. Het is kleinschalig onderwijs met adequate goede individuele begeleiding. Het zijn praktijkgerichte opleidingen die in overleg met het bedrijfsleven zijn opgezet.

We werken met professionele koks en vakbekwame docenten die pedagogisch didactisch hun sporen verdiend hebben.

De kracht van het Kookpodium is de persoonlijke begeleiding en betrokkenheid. Door de jaren heen hebben we een goede naam opgebouwd in ons groot horecanetwerk. We krijgen regelmatig aanvragen voor getalenteerde horecatijgers binnen.