Beroepsopleiding Zelfstandig werkend Kok niveau 3

 

  • Ben je kok, maar wil je je passie voor koken verder ontwikkelen?
  • Ben je op zoek naar een praktijkgerichte koksopleiding?
  • Of ben je als hobbykok nieuwsgierig naar een stapje verder?

Dan is dit de perfecte opleiding voor jou. Het is volwassenonderwijs, maar ook geschikt voor studenten.

Inhoud opleiding
Uiteraard ligt de nadruk op de praktijk maar natuurlijk zal de theorie ook behandeld worden.

Bij niveau 3 wordt er meer zelfstandigheid en creativiteit gevraagd. In principe run je alleen de keuken. Je zorgt voor de inkoop, het samenstellen van het menu en het bereiden ervan. Tevens komt keukenmanagement, gastronomie, calculatie, coaching en begeleiding aan bod.

Er zullen ook diverse Masterclasses gegeven worden:

  • Groente en Fruit
  • Vlees
  • Vis, schaal- en schelpdieren
  • Wild & Gevolgelte

Toelatingseisen: 
Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een Koksdiploma niveau 2. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

Examen
Je kunt het traject afsluiten met een officieel examen Zelfstandig werkend Kok niveau 3. Er wordt van je verwacht dat je zelf een driegangenmenu ontwikkelt en bereidt op basis van een blackbox met ingrediënten. De examens worden afgenomen door het SVH. Het is een branche erkend officieel diploma.

Duur van de opleiding
Het zijn 36 lesdagen van 9.30 uur tot 14.30 uur.

Kosten
Deze opleiding kost € 3750,00 excl. studieboeken en excl. examenkosten.

Start opleidingen
Oktober 2018. Exacte datum is afhankelijk van de aanmeldingen.

Selectie
In verband met een beperkt aantal plaatsen zal er een selectie plaatsvinden uit de aanmeldingen.

Intakegesprek
Voor aanmelding vindt er altijd een vrijblijvend kennismakings- of intakegesprek plaats. Zo kun je erachter komen of de opleiding iets voor jou is.

Waarom Kookpodium
Kookpodium is een kookschool en is een erkend opleidingsinstituut. Het is kleinschalig onderwijs met adequate goede individuele begeleiding. Het zijn praktijkgerichte opleidingen die in overleg met het bedrijfsleven zijn opgezet.

We werken met professionele koks en vakbekwame docenten die pedagogisch didactisch hun sporen verdiend hebben.

De kracht van het Kookpodium is de persoonlijke begeleiding en betrokkenheid. Door de jaren heen hebben we een goede naam opgebouwd in ons groot horecanetwerk. We krijgen regelmatig aanvragen voor getalenteerde horecatijgers binnen.