Specialisatie Patisserie niveau 4

Heb je een passie voor Patisserie en wil je daar alle geheimen van ontdekken?
Wil je je als expert specialiseren in gebak en zoete lekkernijen?
Droom je ervan om als Patissier mensen te betoveren met je exclusieve zoete kunstwerken en delicatessen.

Dan is deze specialisatie opleiding echt iets voor jou. Het is volwassenonderwijs, maar ook geschikt voor studenten.  Uiteraard ligt de nadruk op de praktijk maar natuurlijk zal de theorie ook behandeld worden.

1. Basis patisserie deel 1
Beslag- en deegsoorten, crème- en schuimsoorten, kook- en korstdegen, fonceren, taarten en gebak.

2. Chocolade
Tempereren, bonbons, truffels, decoraties, moduleren, chocolade sculpturen.

3. Taartdecoratie deel 1
Spuittechnieken, maskeren, bloemen spuiten, color flow, pressure piping.

4. Basis patisserie deel 2
Decor, biscuit, spiegels, macarons, friandises, bavarois, entremets.

5. Taartdecoratie deel 2
Taartbekleden, flowerpaste, bloemen, sugarpaste, frill technieken, bas-reliëf, moduleren.

6. Siervakken
Suikertrekken en blazen, ijssculpturen, cacao schilderen en dragant.

7. Desserts
IJssoorten, Nagerechten, retro, deco, confiserie, gecombineerde technieken, Wijn & Desserts.

8. Moderne patisserie
Texturas in de patisserie, cryogeen technieken, sodaficatie, sferificatie, structuren, werken met de Frix, Thermoblender en Rhoner en High Tea.

Toelatingseisen: Gemotiveerd zijn!

Examen: De examens worden door het ROC afgenomen.

Kosten: Deze opleiding kost € 3.950,- excl. studieboeken en excl. examenkosten.

Start opleidingen: Voorjaar. Exacte datum is afhankelijk van de aanmeldingen.

Selectie: In verband met een beperkt aantal plaatsen zal er een selectie plaatsvinden uit de aanmeldingen.

Intakegesprek: Voor aanmelding vindt er altijd een vrijblijvend kennismakings- of intakegesprek plaats. Zo kun je erachter komen of de opleiding iets voor jou is.

Heb je nog vragen of heb je interesse neem dan contact met ons op om een (vrijblijvende) afspraak in te plannen.