Zelfstandig werkend Kok niveau 3

Ben je kok, maar wil je je passie voor koken verder ontwikkelen?
Ben je op zoek naar een praktijkgerichte koksopleiding?
Of ben je als hobbykok nieuwsgierig naar een stapje verder?

Dan is dit de perfecte opleiding voor jou. Het is volwassenonderwijs, maar ook geschikt voor studenten. Uiteraard ligt de nadruk op de praktijk maar natuurlijk zal de theorie ook behandeld worden. Bij niveau 3 wordt er meer zelfstandigheid en creativiteit gevraagd. In principe run je alleen de keuken. Je zorgt voor de inkoop, het samenstellen van het menu en het bereiden ervan. Tevens komt keukenmanagement, gastronomie, calculatie, coaching en begeleiding aan bod. Er zullen ook diverse Masterclasses gegeven worden:
• Groente en Fruit
• Vlees
• Vis, schaal- en schelpdieren
• Wild & Gevolgelte

Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een Koksdiploma niveau 2. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

Examen: Je kunt het traject afsluiten met een officieel examen Zelfstandig werkend Kok niveau 3. Er wordt van je verwacht dat je zelf een driegangenmenu ontwikkelt en bereidt op basis van een blackbox met ingrediënten. En een theoriecomponent bestaande uit menu engenering en calculatie. De examens worden afgenomen door het SVH. Het is een branche erkend officieel diploma.

Duur van de opleiding: Het zijn 30 lesdagen (incl examendagen) van 9.30-14.30  

Kosten: Deze opleiding kost € 4000,- excl. studieboeken en excl. examenkosten. excl 21%BTW

Start opleidingen: najaar 2024 

Selectie: In verband met een beperkt aantal plaatsen zal er een selectie plaatsvinden uit de aanmeldingen.

Intakegesprek: Voor aanmelding vindt er altijd een vrijblijvend kennismakings- of intakegesprek plaats. Zo kun je erachter komen of de opleiding iets voor jou is.

Heb je nog vragen of heb je interesse neem dan contact met ons op om een (vrijblijvende) afspraak in te plannen.